Bestway fabrieksgarantie

Heb je vragen over gebruik van een Bestway artikel, wil je advies, of ben je de handleiding kwijt dan kun je natuurlijk altijd contact op nemen met de Out at Home klantenservice. We helpen je graag.

Bestway heeft als fabrikant daarnaast ook een aanvullende fabrieksgarantie en de snelste manier om daar aanspraak op te maken is om zelf direct contact op te nemen met Bestway. Wij kunnen dat natuurlijk ook voor je doen, maar dat werkt vaak vertragend. We adviseren je voor een snelle afhandeling van de fabrieksgarantie dan ook om contact op te nemen met Bestway after-sales service. Meer info: http://www.bestwayspa.be/documents//bestway-customer-service%20procedure_Belgium_NL_2017.pdf.

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door uitpakken of onjuist gebruik kun je het probleem best melden per email: belgiumservice@bestwaycorp.be.

Lay-Z-Spa Fabrieksgarantie
De Lay-Z-Spa’s van Bestway hebben 180 dagen garantie op de liner en 730 dagen garantie op de pomp. Voor de correcte afhandeling van deze garantie kun je kijken in de handleiding of contact opnemen met het service center van Bestway.